.17 HMR kiväärit metsästäjien käyttöön - CZ 455-pienoiskivääri Riistan toimituksen valinta

Takaisin uutisarkistoon

CZ 455 -pienoiskiväärit

- CZ on valmistanut pienoiskivääreitä vuodesta 1964

- CZ 455-sarjan aseet ovat aina vaihtopiippuisia

- Saatavilla lukuisia eri käyttötarkoituksiin soveltuvia tukkimalleja

- Tuunattavissa eri värisillä varaosilla

 

CZ 455-sarjan valmistus loppunut. Tutustu uuteen CZ 457-pienoiskiväärisarjaan

.17 HMR kiväärit metsästäjien käyttöön - CZ 455-pienoiskivääri Riistan toimituksen valinta

.17 HMR kiväärit ovat kasvattaneet suosiotaan metsästäjien keskuudessa, kun kaliiperi hiljattain vapautettiin metsästyskäyttöön. Kaliiperi soveltuu erityisen hyvin pienriistan, kuten ketun, supikoiran, jäniksen, rusakon sekä tietenkin riistalintujen metsästykseen. .17 HMR kaliiperin aseet ovat helppoja ammuttavia. Kohdistetulla aseella jopa yli sataan metriin ja lyhyemmille etäisyyksille ampuminen onnistuu ilman lentoratakompensointia, sillä tuulen vaikutus on suhteellisen pieni. .17 HMR luoti koetaan myös turvalliseksi, sillä se harvoin läpäisee kohdettaan ja kimpoamisen sijaan usein hajoaa koviin pintoihin osuessaan.

Moni käyttäjä onkin .17 HMR-kaliiperin kiihtyvän yleistymisen myötä kääntänyt katseensa erilaisiin saatavilla oleviin asevaihtoehtoihin. CZ 455-pienoiskiväärit ovat nousseet suureen suosioon monipuolisuutensa, toimivien ratkaisujensa ja ennen kaikkea loistavan hinta-laatusuhteensa ansiosta. Vaihtopiippujen ansiosta kaikki sarjan aseet muuntautuvat tarvittaessa kolmelle eri kaliiperille: .17 HMR, .22 WMR ja .22 LR. CZ 455-mallisto tarjoaa myös laajan valikoiman erilaisia tukkeja soveltuen käyttäjien vaihteleviin tarpeisiin. American-tukki on kevyt ja helppo kuljettaa, mikä tekee siitä mm. hyvän lintukiväärin. Varmint-malli raskaspiippuisena tarjoaa vakaata ammuttavuutta, kun taas Thumbhole-mallin paino ja peukalonreikätukki tekevät siitä yhden helpoimmin ammuttavista pienoiskivääreistä.

Riista-lehden (5-6/2017) .17 HMR kiväärien testissä CZ 455-sarjan veljekset, Thumbhole ja American, loistivat erityisesti käyttöominaisuuksillaan ja hinta-laatusuhteellaan. CZ:n hinnan ja ominaisuuksien yhtälö koettiin poikkeuksellisen hyväksi, ja Thumbhole-mallin nimitys toimituksen valinnaksi oli lopulta jopa itsestään selvä. Myös varaosien saatavuus mainittiin aseen suosiota johtuen yhdeksi sen vahvuuksista. Aseiden tuunaajille CZ tarjoaakin loistava alustan, sillä siihen on saatavilla esim. erivärisiä (kulta, sininen, punainen) liipaisinkaaria, lippaanvapauttimia ja lippaanpohjia. Saatavilla on myös synteettinen, kevyt tukki ja eri väreinä laminoituja tukkeja. Lähiaikoina CZ 455-pienoiskivääreihin on tulossa saataville myös uusi herkistettu laukaisukoneisto, mikä varmasti kiinnostaa erityisesti lintumetsästäjiä ja rata-ampujia.

CZ 455-sarjan valmistus loppunut. Tutustu uuteen CZ 457 Synthetic-pienoiskivääriin ja muihin CZ 457-malleihin.

CZ 457 Synthetic-pienoiskivääri

Aiheeseen liittyvää

Metsästys, Uutiset  |  07.06.2016

Uudet nettisivut auki

Sisältö on vielä työn alla, mutta sivustomme on kokenut mittavan uudistuksen ulkoasun puolesta ja teknisesti. Nyt sivuston päivitys on helppoa, ja se skaalautuu oikein kaikissa päätelaitteissa.

Metsästys, Lintuharrastus, Uutiset, Urheiluammunta  |  08.06.2016

Remes Riihimäen Erämessuilla

Tulimme ulos hallista. Tervetuloa osastollemme 513!

Metsästys, Uutiset, Urheiluammunta  |  03.08.2017

.17 HMR kiväärit metsästäjien käyttöön - CZ 455-pienoiskivääri Riistan toimituksen valinta

CZ 455-pienoiskiväärit niittävät mainetta asealan testeissä. Lue miksi!

Metsästys, Uutiset  |  29.08.2018

Hirven metsästys alkaa - Valitse sopivin kiikaritähtäin

Hirvijahtiin tarvitaan kunnon kiikaritähtäin. Varma valinta ovat Meopta ja Nikko Stirling -tähtäimet.