Hannu Korhonen - kun intohimo metsästykseen jalostui elämäntyöksi

Takaisin uutisarkistoon

Hannu Korhonen

  • 56-vuotias yrittäjä ja aseseppä
  • Kahden lapsen perheenisä
  • Intohimoinen metsästäjä ja kalastaja
  • Jahtiaitta palvelee Kajaanissa ja verkossa
  • Ase- ja optiikkahuolto H. Korhonen Oy on Mauser-kivääreiden maahantuojan valtuuttama huolto


Hannu Korhonen on intohimoinen metsästäjä. Mukana välttämättömänä seurana toimii metsästyskoirat.

Ase- ja Optiikkahuolto H. Korhonen Oy on palvellut kainuulaisia, ja myöhemmin kaikkia suomalaisia eränkävijöitä jo vuodesta 1997 lähtien. Vielä tuon vuosikymmenen alussa timpurintöitä tehneen Hannu Korhosen mielessä alkoi kytemään ajatus, kuinka pystyisi parhaiten yhdistämään työelämän ja elämänmittaisen intohimonsa metsästyksen toisiinsa. Korhonen lähtikin rohkeasti toteuttamaan unelmaansa kouluttautumalla asesepäksi Ikaalisissa vajaa 30 vuotta sitten.

Nykyisin Korhonen, 56-vuotias yrittäjä, pitää majaansa Kajaanissa perheenisänä ja aviomiehenä. Rakkaus erityisesti metsästykseen ja kalastukseen on säilynyt vuosien aikana, vaikka työkiireet sekä perhe-elämä vievät luonnollisesti arjessa täyden keskittymisen. Viikonloput ovatkin Korhoselle irtaantumista arjesta, ja soratie vie edelleenkin miehen metsään.

- Meillä on aina ollut metsästyslinjaisia koiria - niin ajokoiria kuin lintukoiria. Mieliriistaani metsällä ovatkin yhä edelleen metsäkanalinnut sekä jänis. Vanhemmiten metsästysreissut ovat hieman vähentyneet nuoruuden ’’hulluista vuosista.’’


Asesepän tehtävät vaativat täsmällisyyttä, tarkkaa silmää ja vakaata kättä – laadukkaat ja hyvin huolletut koneet toimivat sepän parhaana kaverina. Tässä Korhonen lopputarkastaa vaimenninkierteen asennuksen laatua.

Vuosituhannen vaihteessa Ase- ja Optiikkahuolto H. Korhosen liiketoiminta keskittyi vahvasti erilaisiin aseiden korjaus- ja muutostöihin. Vähitellen mukaan astui kasvavissa määrin myös metsästys- ja erätarvikkeiden jälleenmyynti. Ensimmäisenä valikoimaan tulivat aseiden patruunat sekä tähtäinoptiikka.

- Aseliike Remes on yksi varhaisimmista maahantuojakumppanuuksistamme jo yli 20 vuoden takaa. Ensimmäisenä valikoimaamme tuli Sellier&Bellotin patruunat sekä Meoptan optiikkaa. Alkuaikoina myyntimäärät olivat pieniä, mutta ne kasvoivat nopeasti, ja sitä myöten valikoima laajeni mm. aseisiin.

- Kysynnän kasvaessa yrityksen perusidea ase- ja optiikkahuollosta saikin rinnalleen täysimääräisen kumppanin metsästystarvikkeiden jälleenmyynnistä – se käynnisti myös haaveet laajentumisesta.

Nykyisin Korhonen johtaakin täysin metsästykseen ja eränkäyntiin keskittyvää Jahtiaitta nimistä erikoisliikettä Kajaanin Kasarminkadulla. Samalla yritys työllistää yhteensä 4 hengen kokoista henkilöstöä. Korhosen äänestä kuuluu ylpeys hänen todetessaan:

- Nykyisin, jos asiakas kävelisi liikkeeseemme alusvaatteisillaan, pystyisimme vaatettamaan ja varustamaan hänet kiireestä kantapäähään täysin metsästysvalmiiksi.


Ase- ja optiikkahuolto H. Korhonen Oy on paitsi Mauser-kivääreiden jälleenmyyjä myös maahantuojan valtuuttama aseseppä.

Jahtiaitan valikoimasta kuluttaja löytääkin kaiken tarvittavan eränkäyntiin niin kengän, vaatetuksen, aseiden ja asevarusteiden kuin myös patruunoidenkin osalta. Jahtiaitan verkkokauppa palvelee kauempana asustavia asiakkaitaan Kainuussa sijaitsevan liikkeen rinnalla. Yrityksen kivijalka, asesepän työt, eivät ole nekään unohtuneet. Nykyisin Jahtiaitta palveleekin asiakkaitaan kahden asesepän vahvuudella, ja parhaimmillaan vaimentimen asennustyöt kierteentekoineen suoritetaan asiakkaan odottaessa kahvikupin ääressä – ruuhkaisinakaan aikoina asiakkaan ei tarvitse odottaa keskimääräisesti kuin joitain päiviä. Lisäksi Korhonen on useiden maahantuojien valtuuttama aseseppä, mukaan luettuna Mauser-kivääreiden.

- Meidän ehdoton vahvuutemme on ripeys. Tämä koskee niin asehuoltoa kuin jälleenmyyntiä. Arvoihimme kuuluu, että asiakas saa käyttää aikansa luonnossa, eikä odotellessaan palvelua.

Kysyttäessä Korhosen mielekkäintä ja kysytyintä tuotetta, tulee vastaus kuin apteekin hyllyltä:

- Kyllä ne ovat Meoptan Optika 6 ja 5 -tähtäinkiikarisarjat. Niitä menee paljon, ja ihmiset tulevat liikkeeseemme nimenomaisesti niitä etsimään. Yrittäjälle se on myös helppo vastaus, sillä Meoptan laatu on erinomainen ja reklamaatiotapauksia vähän. Myös Mauser-kivääripaketit kasvattavat jatkuvasti suosiotaan. Pitkä yhteinen historia Aseliike Remeksen kanssa varmistaa kaupanteon sujuvuuden, kun liikekumppanuudesta on muodostunut myös henkilökohtaisia suhteita.

Jahtiaitta palvelee Kajaanissa osoitteessa Kasarminkatu 43b. Meoptan optiikan ja Mauser-paketit löydät myös Jahtiaitan verkkokaupasta osoitteesta: https://www.jahtiaitta.fi/

Mauser-kiväärit: https://www.remes.fi/hakutulokset.html?q=mauser
Meopta-kiikarit: https://www.remes.fi/metsastys/optiikka/kiikaritahtaimet-3/meopta.html

...

Teksti: Juho Laurila
Kuvat: Hannu Korhonen, Antti Moilanen